Dzika Róża proszek • wspiera odporność • 250g
Dzika róża to bardzo popularny krzew z rodziny różowatych. Na całym świecie jest jej aż około 1400 gatunków. Poza półkulą północną (strefa umiarkowana i ciepła) rośnie także w Australii i Nowej Zelandii. Można powiedzieć, że to roślina z długą – bo sięgającą aż średniowiecza – tradycją. Na ziemiach polskich stosowano ją w postaci naparów. Do dziś ten sposób podawania dzikiej róży jest popularny podczas przeziębień i wtedy, gdy chorobie towarzyszy wysoka gorączka (to głównie dzięki temu, że roślina jest bardzo bogata w witaminę C).
Informacje zaczerpnięte z Internetu i ogólnodostępnej literatury.
Cena brutto Cena podstawowa 28,00 22,40 zł
Dzika Róża proszek 250g
Dzika róża to bardzo popularny krzew z rodziny różowatych. Na całym świecie jest jej aż około 1400 gatunków. Poza półkulą północną (strefa umiarkowana i ciepła) rośnie także w Australii i Nowej Zelandii. Można powiedzieć, że to roślina z długą – bo sięgającą aż średniowiecza – tradycją. Na ziemiach polskich stosowano ją w postaci naparów. Do dziś ten sposób podawania dzikiej róży jest popularny podczas przeziębień i wtedy, gdy chorobie towarzyszy wysoka gorączka (to głównie dzięki temu, że roślina jest bardzo bogata w witaminę C). To jednak nie wszystko. Dolegliwości wątrobowe, sercowe, biegunki – przy nich także zaleca się stosowanie dzikiej róży. Cenne w tej roślinie są jej właściwości chłodzące, osuszające, wzmacniające i przeciwzapalne. Dlatego okłady z dzikiej róży stosowano na trudno gojące się ropne rany, na owrzodzenia, oparzenia.
Dzika róża – proszek to zmielona czysta skórka dzikiej róży. Proszek jest bardzo dobry w smaku – zdecydowanie można go określić jako kwaśny. W naturalny sposób dostarczy nam witamin i minerałów. Według literatury ma właściwości, które były wykorzystywane przy wielu dolegliwościach. Główne zalety zażywania:
- wytwarzanie kolagenu przez co zapewnia prawidłowe funkcjonowanie naczyń krwionośnych, dobry stan dziąseł, skóry i zębów,
- wspomaganie prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego,
- wspieranie odporności,
- zwalczanie wolnych rodniki, dzięki czemu chroni komórki przed stresem oksydacyjnym,
- zmniejszenie uczucia zmęczenia i znużenia,
- zwiększanie przyswajanie żelaza.
Przygotowanie:
2–3 razy dziennie po 1 łyżeczce przed jedzeniem, obficie popijając. Proszek można zażywać sam (wziąć do ust łyżeczkę róży i nie połykając jej, nabrać płynu, poczekać chwilę, żeby płyn w ustach zmiękczył różę, po czym połknąć ją, popijając dodatkowo jak największą ilością płynu) lub wsypywać do owocowych koktajli czy jogurtów.
Informacje zaczerpnięte z Internetu i ogólnodostępnej literatury.
Inne z tej serii
Dowiedz się więcej...
2024-03-12
Naturalne składniki o właściwościach przeciwdepresyjnych
2024-01-15
Śnieżna terapia, czyli dobroczynny wpływ chodzenia boso po śniegu
2023-12-28
Sięgnij po kiszonki
- Choroby
- Encyklopedia
- Oczyszczanie organizmu
- Poradnik
- Poradnik
- Suplementy
- Uroda
- Zdrowy styl życia
- Zioła
- Ziołolecznictwo
2023-10-24
Zbigniew T. Nowak: Aloes – gdy słabnie odporność organizmu
2023-05-09
Naturalne metody wsparcia odporności za pomocą diety
2023-05-05
Kontrolowany lot w otchłań
Opinie (0)
Dodaj opinię
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Inni Klienci kupowali również