Konfitura Aroniowa

Objętość netto: 200 g

To produkt  bez zbędnych chemicznych konserwantów. Przygotowany w tradycyjny sposób produkt zachwyci swoim smakiem i konsystencją. Na każde 100 g produktu zostało użytych aż prawie 70 g świeżych owoców! Stąd pełnia smaku. Doskonale nadaje się do kanapek, deserów czy naleśników. Lekko cierpki smak owoców został zniwelowany przy użyciu cukru trzcinowego.

Cena brutto 27,00 zł

Wybierz wariant

14 dni
od 249 zł

Aronia to bogactwo witamin i minerałów. Zawiera: żelazo, wapń, miedź, molibden, bor, jod, mangan, a także witaminy: B2, B3, B6, B9, C, P, PP oraz E. Niezwykle cenne dla zdrowia są przeciwutleniacze, które skutecznie zwalczają wolne rodniki. Poza tym to źródło: zdrowych węglowodanów, dobrego białka, pektyn oraz jakże ważnego dla zdrowia jelit – błonnika. Dzięki zawartości tych składników owoc jest skutecznym antidotum na choroby cywilizacyjne.

Aronia – korzyści dla zdrowia:

  • wzmacnia odporność (duża zawartość witaminy C i miedzi);
  • ochrona serca i układu krwionośnego (reguluje ciśnienie krwi, zapobiega zatorom i udarom i miażdżycy); 
  • pozytywny wpływ na oczy (zapobiega zaćmie i degeneracji plamki żółtej);
  • reguluje poziom glukozy we krwi;
  • niweluje ryzyko wystąpienia raka;
  • łagodzi niekorzystne skutki chemio- i radioterapii.

Pojemność: 200 g

Składniki: owoce aronii (65%), cukier trzcinowy (34%), substancja zagęszczająca (pektyna jabłkowa), regulator kwasowości (kwas askorbinowy). Wytworzono z 70 g owoców na 100 g produktu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna 777 kJ/185 kcal, tłuszcz 0,4 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g), węglowodany 44 g (w tym cukru 38 g), białko 0,8 g, sól 0 g.

Najlepiej spożyć przed: 28.02.2023

Dowiedz się więcej...

E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności

2022-09-29

E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności

Produkty, w których występują dodatki do żywności z literą E, budzą wiele kontrowersji. Wiele z nich jest szkodliwych dla zdrowia, mimo dopuszczenia ich do pożycia. Przyjmowane w nadmiarze mogą p [...]

Czytaj więcej

Czerwona cebula – bogactwo kwercetyny

2022-03-08

Czerwona cebula – bogactwo kwercetyny

Cebula (Allium cepa L.) to jadalna roślina należąca do rodziny liliowatych, jedno z najważniejszych warzyw, którego nie może zabraknąć w polskich kuchniach. Jej światowa produkcja wynosi ok. 55 m [...]

Czytaj więcej

Kiwi – kapitalny owoc nie tylko zimą

2022-03-08

Kiwi – kapitalny owoc nie tylko zimą

Kiwi (aktinidia smakowita – Actinidia deliciosa) to krzew naturalnie występujący w górskich rejonach i zboczach południowo-zachodnich Chin, uprawiany także w wielu innych częściach świata, w tym [...]

Czytaj więcej

Pokaż więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu