POWERBIOTIC CARDIO
Powerbiotic Cardio to liofilizowana esencja z fermentowanych buraków ekologicznych, będąca bogatym źródłem flawonoidów, antocyjanów, polifenoli, betacyjanin, betaksantyn, witamin, pektyn i innych bioaktywnych związków organicznych i mineralnych.
Powerbiotic Cardio przeznaczony jest dla ludzi którzy chcą zadbać o swoją wydolność fizyczną, witalność i zdrowie układu sercowo-naczyniowego. Ze względu na obecność efektywnych mikroorganizmów oraz korzystnych substancji biologicznych i mineralnych polecany jest również w stanach osłabienia organizmu, obniżenia odporności oraz narażenia na stres i wysiłek fizyczny i psychiczny.
Cena brutto 110,00 zł
Przy produkcji Powerbiotic Cardio stosujemy opatentowany proces niepełnej fermentacji z wykorzystaniem probiotycznych bakterii,namnażanych w ekologicznym soku z buraka. Proces ten zapewnia powstanie esencji bogatej w rozwojowe formy bakterii, zdolne do aktywnej kolonizacji przewodu pokarmowego. Metabolity probiotycznych bakterii modyfikują system immunologiczny organizmu, przyczyniając się do zwiększenia liczby leukocytów, makrofagów, limfocytów i komórek plazmatycznych, zdolnych do zwalczania drobnoustrojów chorobotwórczych.
Kwas foliowy, w wysokich stężeniach zawarty w fermentowanym buraku przyczynia się do obniżenia poziomu homocysteiny we krwi, która w wysokich stężeniach może prowadzić do zawału serca. Kiszony burak jest bogatym źródłem tlenku azotu, który zwiększa ukrwienie mózgu i mięśni, ułatwiając ich regenerację i zwiększając ogólną wydolność organizmu.
Probiotyczne właściwości bakterii kwasu mlekowego przyczyniają się do normalizacji funkcjonowania układu pokarmowego. Stymulując rozwój fizjologicznej flory bakteryjnej jelit, kiszony sok z buraków pełni rolę naturalnego preparatu probiotycznego. Przyjmowany regularnie wzmacnia barierę jelitową, zmniejszając ryzyko wystąpienia infekcji.
Kiszony burak jest bogatym źródłem betaniny, będącej niezwykle silnym przeciwutleniaczem, który chroni przed wpływem wolnych rodników. Nawet niewielkie ilości dostarczonej do organizmu betaniny przyczyniają się ograniczenia procesów utleniania warstwy lipidowej, zmniejszając tym samym ryzyko miażdżycy.
Wysoka zawartość żelaza, wraz z jego znaczną przyswajalnością przez organizm sprawia, iż fermentowany burak zalecany jest w przebiegu anemii i niedokrwistości.
Ponadto, sok z kiszonych buraków przyczynia się do obniżenia poziomu cholesterolu, reguluje ciśnienie tętnicze krwi, oraz promuje zdrową kondycję naczyń krwionośnych.
Składniki:
Liofilizowany sok z buraków kiszonych, mikronizowany błonnik jabłkowy, celulozowa otoczka kapsułki.
Sposób użycia:
Zalecana porcja: 2 razy dziennie po 1 kapsułce przed posiłkiem.
Opakowanie: 60 kapsułek
Badania naukowe
Wyniki badań przeprowadzonych w Stanach Zjednoczonych wykazały, że spożywanie buraków przez biegaczy wiązało się z uzyskaniem średnio o 16% wyższej wydajności w porównaniu z grupą zawodników otrzymujących żurawinę. Inne badania donoszą, iż stosowanie azotanów w postaci soku z buraka wiąże się ze wzrostem wydolności wysiłkowej. Co ciekawe, dotyczy to zarówno suplementacji ciągłej, jak i natychmiastowej (2-3 godziny przed planowanym wysiłkiem).
Udowodniono, że podczas procesu fermentacji dochodzi do przemiany składników odżywczych zawartych w burakach, do form o większej przyswajalności. Buraki poddane fermentacji mlekowej stają się bogatym źródłem wolnych pierwiastków o wyższej przyswajalności i bioretencji. Ponadto, proces fermentacji przyczynia się do zwiększenia ilości witamin, takich jak ryboflawina ( witamina B2), czy kwas foliowy ( witamina B9).
Inne z tej serii
- Data ważności: 12.2024
Witamina D3 z oligofruktozą - suplement diety - 60...
Witamina D3 MAX - suplement diety - 30 ml - RawForest
Fikocyjanina - suplement diety - 50 tabletek - HerbaSano
Pyłek kwiatu herbaty - suplement diety - 120 kapsułek -...
Opinie (0)
Dodaj opinię
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Maca ekstrakt - suplement diety - 60 kapsułek - HerbaSano
Inni Klienci kupowali również
- Data ważności: 12.2024
Fitoimunat - Syberyjska formuła na odporność