Sok 100% z owoców aronii 490ml

Objętość netto: 490 ml

SOK 100% Z OWOCÓW ARONII

 Aronie w postaci soku – tłoczonego na zimno, nieklarowanego, a jedynie pasteryzowanego. Jak wszystkie produkty z aronii firmy Raw Forest nie zawiera on sztucznych konserwantów, a jedynie niewielką ilość cukru trzcinowego. Słodko-cierpki smak soku to znakomite orzeźwienie i rozkosz delektowania się!


Cena brutto 32,00 zł

Wybierz wariant

14 dni
od 249 zł

Aronia to bogactwo witamin i minerałów. Zawiera: żelazo, wapń, miedź, molibden, bor, jod, mangan, a także witaminy: B2, B3, B6, B9, C, P, PP oraz E. Niezwykle cenne dla zdrowia są przeciwutleniacze, które skutecznie zwalczają wolne rodniki. Poza tym to źródło: zdrowych węglowodanów, dobrego białka, pektyn oraz jakże ważnego dla zdrowia jelit – błonnika. Dzięki zawartości tych składników owoc jest skutecznym antidotum na choroby cywilizacyjne.

Aronia – korzyści dla zdrowia:

  • wzmacnia odporność (duża zawartość witaminy C i miedzi);
  • ochrona serca i układu krwionośnego (reguluje ciśnienie krwi, zapobiega zatorom i udarom i miażdżycy); 
  • pozytywny wpływ na oczy (zapobiega zaćmie i degeneracji plamki żółtej);
  • reguluje poziom glukozy we krwi;
  • niweluje ryzyko wystąpienia raka;
  • łagodzi niekorzystne skutki chemio- i radioterapii.

Pojemność: 490 ml

Tłoczony na zimno. Nieklarowany. Pasteryzowany. Osad jest zjawiskiem naturalnym.
Przed otwarciem należy mocno wstrząsnąć.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna 238 kJ/56 kcal, tłuszcz < 0,1 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g), węglowodany 14 g, w tym cukru 6,6 g, białko 0,2 g, sól 0 g.

Dowiedz się więcej...

Naturalne substancje, których boi się rak

2024-07-02

Naturalne substancje, których boi się rak

Nowotwory są przyczyną co czwartego zgonu w Polsce. Zarówno na etapie profilaktyki, jak i leczenia nowotworu możemy jednak wprowadzić wiele zdrowych nawyków, które poprawią stan naszego zdrowia.

Czytaj więcej

Rokitnik – złoto Syberii – skarb w zasięgu ręki

2023-05-09

Rokitnik – złoto Syberii – skarb w zasięgu ręki

„Pieniądze leżą na ulicy, wystarczy tylko się po nie schylić” – podobnie jest z wieloma leczniczymi roślinami. Trzeba tylko nauczyć się je rozpoznawać, a się okaże, że zdrowie „rośnie” w zasięgu [...]

Czytaj więcej

Owoc i liść jabłoni w fitoterapii jako źródło flawonoidów i polifenoli

2023-03-14

Owoc i liść jabłoni w fitoterapii jako źródło flawonoidów i polifenoli

Cudze chwalicie, swego nie znacie. Przysłowie to niezwykle trafnie charakteryzuje poszukiwanie przez wiele osób cudownych, zamorskich preparatów na odchudzanie, regulację wypróżnień, oczysz [...]

Czytaj więcej

Zdrowie płynące z jabłek. Wartości odżywcze i fitoskładniki

2023-01-04

Zdrowie płynące z jabłek. Wartości odżywcze i fitoskładniki

Jabłka niezależnie od odmiany – a jest ich bardzo dużo – zawierają wiele składników mineralnych, witamin, a także błonnik pokarmowy oraz liczne polifenole, w tym flawonoidy, które decydują o właś [...]

Czytaj więcej

E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności

2022-09-29

E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności

Produkty, w których występują dodatki do żywności z literą E, budzą wiele kontrowersji. Wiele z nich jest szkodliwych dla zdrowia, mimo dopuszczenia ich do pożycia. Przyjmowane w nadmiarze mogą p [...]

Czytaj więcej

E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – konserwanty i inne (cz. II)

2022-07-08

E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – konserwanty i inne (cz. II)

Dodatki do żywności mogą być szkodliwe, nie tylko gdy spożywa się je w nadmiarze. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności zwrócił uwagę, że niektóre z nich są czynnikiem powodującym nowotwor [...]

Czytaj więcej

Pokaż więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu