Witamina C acerola

Objętość netto: 60 kapsułek

Witamina C pomagając w produkcji kolagenu wspiera prawidłowe funkcjonowanie naczyń krwionośnych, kości, chrząstki, zębów, dziąseł, skóry. Witamina C jest też dobrym antyoksydantem, dlatego wpływa na właściwą pracę układu odpornościowego. Przyczynia się też do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz prawidłowych funkcji psychologicznych.

Cena brutto 25,00 zł

Wybierz wariant

3-4 dni robocze
14 dni
od 249 zł

WITAMINA C acerola marki SKOCZYLAS

Witamina C:

- pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym,

- pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych,

- pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania kości,

- pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry, zębów, chrząstki i dziąseł,

- zwiększa przyswajanie żelaza,

- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego,

- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego,

- przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego,

- pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych,

- pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego w trakcie intensywnych ćwiczeń fizycznych i po nich,

- pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E,

- przyczynia się do ochrony składników komórkowych przed uszkodzeniem oksydacyjnym,

- przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego,

- przyczynia się do zwiększenia wchłaniania żelaza niehemowego

ZALETY:

- starannie wyselekcjonowane źródło surowca,

- nie zawiera substancji konserwujących,

- nie zawiera przeciwzbrylaczy,

- nie zawiera sztucznych barwników (przezroczysta kapsułka),

- czarna buteleczka zabezpiecza przed zniszczeniem substancji czynnych przez światło UV,

- kapsułka pochodzenia roślinnego.

SKŁADNIKI:

Witamina C (kwas L-askorbinowy), kapsułka pochodzenia roślinnego (substancja glazurująca-hydroksypropylometyloceluloza), ekstrak z owoców aceroli (Malpighia glabra L.) substancja wypełniająca (celuloza mikrokrystaliczna).

Składniki Ilość w 2 kapsułkach

/Zalecanej dziennej porcji/ 

Witamina C 920 mg (1150% RWS)*

Ekstrakt z owoców aceroli

w tym: witamina C

100 mg

25 mg (31% RWS)*

Łączna zawartość witaminy C 945 mg (1181% RWS)*

* % RWS - referencyjna wartość spożycia.

Z uwagi na dużą zawartość witaminy C nie stosować u osób mających predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkową.

ZALECANA DZIENNA PORCJA:

Dorośli 1 kapsułkę dwa razy dziennie, najlepiej po posiłku, popijając wodą.

SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:

Przetrzymywać w sposób niedostępny dla małych dzieci, w nienasłonecznionym, suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w zamkniętym opakowaniu.

WAŻNE UWAGI:

Prowadzenie zdrowego trybu życia i stosowanie zrównoważonej diety są niezbędne dla zachowania dobrego stanu zdrowia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie zaleca się stosowania przez kobiety w ciąży i karmiące piersią.

ILOŚĆ:

60 kapsułek wegetariańskich - wystarcza na 30 dni.

Suplement diety jest środkiem spożywczym, którego celem jest uzupełnienie normalnej diety. Suplement diety nie ma właściwości leczniczych.

Dowiedz się więcej...

Naturalna witamina C – droga do zdrowia

2022-11-18

Naturalna witamina C – droga do zdrowia

Człowiek, małpy człekokształtne, świnki morskie oraz niektóre z gatunków nietoperzy – to stworzenia, które nie potrafią samodzielnie syntetyzować witaminy C. A szkoda… Jej właściwa podaż jest jed [...]

Czytaj więcej

Suplementuję B12, a mam poważny jej niedobór. Jak to możliwe?

2022-03-28

Suplementuję B12, a mam poważny jej niedobór. Jak to możliwe?

Witamina B12 (kobalamina) to organiczny związek chemiczny zawierający kobalt jako atom centralny. Obecny w kobalaminie kobalt w czystej postaci nie występuje w przyrodzie, natomiast B12 jest je [...]

Czytaj więcej

Jak usunąć pestycydy z organizmu

2022-01-24

Jak usunąć pestycydy z organizmu

Bardzo często otrzymuję od moich Czytelników pytania w stylu: „Panie doktorze, jak mogę poradzić sobie z pestycydami, które zawarte są w żywności? Czy istnieje jakakolwiek szansa na to, by zablok [...]

Czytaj więcej

Acerola – wiśnia Brazylii

2022-01-19

Acerola – wiśnia Brazylii

Acerola (Malpighia emarginata ) jest rośliną jadalną i leczniczą z rodziny malpigiowatych. Słynie z obfitości witaminy C – w 100 g owocu znajduje się 1500–4500 mg kwasu askorbinowego, czyli do 10 [...]

Czytaj więcej

Dysfagia – zaburzenia połykania

2021-12-06

Dysfagia – zaburzenia połykania

Dysfagia (zaburzenie połykania) to uczucie utrudnionego pasażu pokarmu przez jamę ustną, gardło i przełyk. Słowo wywodzi się z języka greckiego i oznacza (dys — „z trudnością“ oraz phagia — „jeść [...]

Czytaj więcej

Żółtaczka

2021-12-03

Żółtaczka

Wątroba jest naszym największym endo- i egzokrynnym gruczołem. Umiejscowiona jest w prawym podżebrzu pod przeponą. Częściowo przechodzi do górnego nadbrzusza i lewego podżebrza. Ten niezwykle waż [...]

Czytaj więcej

Pokaż więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu