

Pieprz kolorowy to mieszanka pieprzów: czarnego, białego, czerwonego i zielonego. Barwa ziaren zależy od tego, w jakim czasie pieprz był zbierany i jakim procesom później poddany. Pieprz (owoce) na początku jest zielony, potem czerwony, a na końcu – czarny. Pieprz zielony jest niedojrzały i najłagodniejszy, ma świeżą nutę smakową, czerwony zaś to owoce dojrzałe poddane marynowaniu w occie lub solance. Co do pieprzu białego – są to także dojrzałe owoce pieprzu, którym usuwa się otoczkę, a następnie je suszy. Czarnego pieprzu nie trzeba nikomu przedstawiać.
Cena brutto 7,80 zł
Pieprz kolorowy to mieszanka pieprzów: czarnego, białego, czerwonego i zielonego. Barwa ziaren zależy od tego, w jakim czasie pieprz był zbierany i jakim procesom później poddany. Pieprz (owoce) na początku jest zielony, potem czerwony, a na końcu – czarny. Pieprz zielony jest niedojrzały i najłagodniejszy, ma świeżą nutę smakową, czerwony zaś to owoce dojrzałe poddane marynowaniu w occie lub solance. Co do pieprzu białego – są to także dojrzałe owoce pieprzu, którym usuwa się otoczkę, a następnie je suszy. Czarnego pieprzu nie trzeba nikomu przedstawiać.
Pieprz kolorowy ziarnisty – jak stosować?
Pieprz kolorowy ziarnisty polecany jest szczególnie do ciemnych mięs, np. wołowiny i dziczyzny. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do dań z warzyw. Można go stosować do pieczonych, smażonych, a także grillowanych ciemnych mięs, wędlin oraz do potraw z warzyw. Taki kolorowy pieprz w ziarenkach to również ciekawy element dekoracyjny potraw.
Inne z tej serii
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Inni Klienci kupowali również