Miód faceliowy wytwarzany jest z nektaru kwiatowego “królowej roślin miododajnych” czyli z facelii. Jest to miód o bardzo jasnym a niekiedy zielonkawym kolorze i delikatnym, lekko kwaskowatym i kwiatowym aromacie.
Miód jest źródłem łatwo przyswajalnych przez organizm węglowodanów takich jak glukoza i fruktoza.
Zawiera kwasy organiczne, sole mineralne takie jak:
potas,
kobalt,
żelazo,
wapń,
sód,
mangan,
fosfor,
miedź
witaminy z grupy B.
Miodem tym zastąpić można cukier, który zwykle stosowany jest do herbaty, wypieków i innych potraw.
Jest świetną alternatywą dla miodów kwiatowych i lipowych.
Inne z tej serii
Dowiedz się więcej...
2024-05-09
Apiterapia – leczenie produktami pochodzącymi od pszczół
2023-03-13
Energoinformacyjna struktura człowieka w pigułce
2023-01-18
Miód – nektar dla ciała i duszy
2023-01-04
„Zdrowie to nie wszystko, ale wszystko bez zdrowia jest niczym”
2022-12-07
Karob – mączka chleba świętojańskiego
2022-11-29
Pierzga – jeszcze więcej dobra od pszczół
Opinie (0)
Dodaj opinię
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Inni Klienci kupowali również