

Miód spadziowy, określany także jako “miód królewski” cechuje się kilkukrotnie wyższą zawartością biopierwiastków niż miody nektarowe. Charakteryzuje się bardzo ciekawym smakiem, którego aromatu nie da się pomylić z niczym innym.
Cena brutto 43,00 zł
Masa netto: 400 g
Miód spadziowy, określany także jako “miód królewski” cechuje się kilkukrotnie wyższą zawartością biopierwiastków niż miody nektarowe. Pszczoły wytwarzają go ze słodkiej wydzieliny igliwia i gałęzi drzew, dzięki czemu miód spadziowy wyróżnia się ciemną barwą i lekko korzennym aromatem, a smak podbity jest nutką goryczki.
Miód spadziowy jest bogaty w enzymy, dekstryny, substancje antybiotyczne oraz biopierwiastki, w tym:
Miód spadziowy może wzbogacić dietę w takie witaminy jak witaminy z grupy B, A, C i K. Zawartość glukozy w tym miodzie jest dwukrotnie większa niż fruktozy, przez co miód jest mniej słodki niż miody nektarowe. W porównaniu z miodami nektarowymi miód spadziowy zawiera niemal dwukrotnie więcej związków azotowych, takich jak aminokwasy i enzymy. Wyróżnia go ponadto wysoka zawartość antocyjanów, garbników, olejków eterycznych.
Miód jest doskonałym zamiennikiem cukru i można go stosować do słodzenia kawy, herbaty lub deserów. Jest również stosowany jako składnik naturalnych kosmetyków takich jak maści, maseczki czy peelingi.
Najlepiej spożyć przed końcem: podano na opakowaniu
Nr partii: podano na opakowaniu
Wyprodukowana dla:
Purelab Marek Skoczylas
ul. Reformacka 6
35-026 Rzeszów
Inne z tej serii
Dowiedz się więcej...
2024-05-09
2023-03-13
2023-01-18
2023-01-04
2022-12-07
2022-11-29
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Inni Klienci kupowali również