Dżem kiwi z dodatkiem jabłka i miodu

Masa netto: 195g

Świeży i lekko kwaskowy smak kiwi został połączony w ręcznie robionym dżemie z jabłkiem i miodem. Skutek? Słodko-kwaśny dżem, a na dodatek bez sztucznych konserwantów. Owoc kiwi, który stanowi 66 proc. składu dżemu, to prawdziwe bogactwo witaminy C. A ona nie tylko wpływa pozytywnie na odporność, ale również zapobiega procesom starzenia się skóry. Kiwi to również magnez i kwas foliowy. 

Cena brutto 30,00 zł

Wybierz wariant

14 dni
od 249 zł

Świeży i lekko kwaskowy smak kiwi został połączony w ręcznie robionym dżemie z jabłkiem i miodem. Skutek? Słodko-kwaśny dżem, a na dodatek bez sztucznych konserwantów. Owoc kiwi, który stanowi 66 proc. składu dżemu, to prawdziwe bogactwo witaminy C. A ona nie tylko wpływa pozytywnie na odporność, ale również zapobiega procesom starzenia się skóry. Kiwi to również magnez i kwas foliowy. 

Słodko-kwaśny smak dżemu urozmaici: kanapki, tosty, placki czy naleśniki. Warto także zastosować dżem z kiwi jako dodatek do różnych deserów – zwłaszcza jeśli chcemy przełamać ich zbyt dużą słodycz.

przetwór owocowy

195 g 

RawForest

Produkt pasteryzowany, bez dodatków środków konserwujących 

Składniki: kiwi 66%, jabłko, miód 

Wartość odżywcza w 100 g: 

wartość energetyczna 432 kJ/102 kcal

tłuszcz 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe 0,1 g

węglowodany 23,2 g w tym cukry 1,8 g

białko 1,0 g

Najlepiej spożyć przed

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni 

Wyprodukowano w Polsce dla MGM Biznes sp. z o.o. ul. Wróblewskiego 19a 93-578 Łódź

Dowiedz się więcej...

Antybiotyczna żywność

2023-06-06

Antybiotyczna żywność

Natura od zarania dziejów pozwala nam czerpać garściami z jej bogatego menu, a człowiek – obserwując świat wokół niego – dostrzegł, co pomaga, a co szkodzi. Czy wiecie że… Już 7–9 tys. lat temu [...]

Czytaj więcej

Z czym warto łączyć oliwę, aby wzmocnić zdrowie?

2023-04-03

Z czym warto łączyć oliwę, aby wzmocnić zdrowie?

Oliwa, czyli olej z oliwek, to jeden z najbardziej popularnych produktów prozdrowotnych. Podstawa diety śródziemnomorskiej, która przez wiele towarzystw naukowych czy autorytetów z dziedziny medy [...]

Czytaj więcej

Przyprawy zimowe

2023-01-20

Przyprawy zimowe

Karnawał jest to czas, w którym nasze stoły są bardziej suto zastawione, aniżeli zazwyczaj – stąd zagrożenie przejedzenia. Przygotowując pyszne posiłki można jednak połączyć przyjemne z pożyteczn [...]

Czytaj więcej

Czas na kiszonki!

2022-11-07

Czas na kiszonki!

Kiszona kapusta czy ogórki to stały punkt naszej diety – zwłaszcza w chłodnej porze roku. Domowe kiszonki zawierają mnóstwo cennych składników odżywczych. Z tego też powodu chciałbym namówić Czyt [...]

Czytaj więcej

Czarny czosnek – recepta na  długowieczność

2022-09-05

Czarny czosnek – recepta na długowieczność

O czosnku (Allium sativum L.) w zasadzie napisano już wszystko. To popularny specyfik stosowany od dawna w gastronomii oraz naturalnej medycynie. Dziś jednak chciałbym Państwu przybliżyć temat cz [...]

Czytaj więcej

Niezłe zioła, czyli pasta z chwasta

2022-04-28

Niezłe zioła, czyli pasta z chwasta

Maj to doskonały czas, by zregenerować nasze organizmy po zimie, chorobach, braku słońca. Wychodząc na zewnątrz w słoneczny dzień, możemy nie tylko zażywać słonecznych kąpieli, grzać skórę, ale t [...]

Czytaj więcej

Pokaż więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu