Zniżka 35%

herbata

zioła

Życie 70+ Dojrzałość 65g

Masa netto: 65g

Herbatka "Życie 70+ Dojrzałość" - herbatka dla Siedemdziesięciolatka, to naturalne zdrowie i witalność płynące z unikalnego połączenia dzikiej róży, owocu głogu, liścia morwy, owocu aronii, gojnika, skrzypu, melisy i chmielu, które wzmacniają organizm, poprawiają pamięć i koncentrację, koją skołatane nerwy i ułatwiają zasypianie oraz dodają witalności, by życie było jeszcze piękniejsze!

Cena brutto  Cena podstawowa 12,50 8,13 zł

najniższa cena z ostatnich 30 dni: 12,50 zł

Wybierz wariant

3-4 dni robocze
14 dni
od 249 zł

Herbatka "Życie 70+ Dojrzałość" - herbatka dla Siedemdziesięciolatka, to naturalne zdrowie i witalność płynące z unikalnego połączenia dzikiej róży, owocu głogu, liścia morwy, owocu aronii, gojnika, skrzypu, melisy i chmielu, które wzmacniają organizm, poprawiają pamięć i koncentrację, koją skołatane nerwy i ułatwiają zasypianie oraz dodają witalności, by życie było jeszcze piękniejsze!

Dzika róża:

Owoc dzikiej róży to źródło naturalnej, trwałej i dobrze przyswajalnej witaminy C. Witamina ta  przyczynia się do wzmocnienia odporności organizmu, pomaga zwalczać przeziębienie, infekcje bakteryjne i wirusowe, zwłaszcza, gdy towarzyszy im wysoka gorączka. Dzika róża wykazuje działanie ściągające, oczyszczające, poprawiające trawienie, żółciopędne, wzmacniające krew oraz nerki, regulujące miesiączkowanie, a także działanie łagodzące objawy depresji i zwiększające popęd płciowy. Ponadto dzika róża może być stosowana u rekonwalescentów, po chorobach zakaźnych i operacjach.

Owoc głogu:

Przetwory z głogu wspomagają działanie rozkurczowe na mięśnie jelit, macicy, naczyń krwionośnych i dróg moczowych, a także na naczynia wieńcowe serca, dzięki czemu łagodzą ból i uczucie duszności. Owoc głogu przyczynia się do zwiększenia dopływu krwi do serca, co powoduje jego dotlenienie i usunięcie szkodliwych produktów przemiany materii.

Liść morwy:

Jak donoszą źródła zielarskie liść morwy białej przyczynia się do hamowania działalności enzymów odpowiedzialnych za rozkład węglowodanów w organizmie. Dzięki tej właściwości część węglowodanów przechodząc przez jelita pozostaje niestrawiona, a następnie zostaje wydalana z organizmu. Prowadzi  to do ograniczenia wchłaniania glukozy przez organizm, co z kolei przekłada się na uzyskanie niższego poziomu cukru we krwi po posiłkach. Jest to szczególnie ważne dla osób cierpiących na cukrzycę. Ponadto liść morwy białej wspomaga odchudzanie, zapobiega napadom głodu i chęci objadania się.  Ziele morwy białej wspomaga również gospodarkę lipidową organizmu, wywierając korzystny wpływ na regulację poziomu trójglicerydów i cholesterolu frakcji LDL.

Owoc aronii:

Owoc aronii jest znakomitym źródłem wielu cennych substancji czynnych, witamin, karotenu, mikroelementów, błonnika i pektyn. Dzięki swoim właściwościom zwany jest źródłem zdrowia i młodości. Aronia działa korzystnie na nasz układ odpornościowy, na przemianę materii, pomocniczo w leczeniu choroby trzustki i wątroby, ponadto opóźnia procesy starzenia się organizmu. Owoc aronii jest wykorzystywany również w profilaktyce chorób serca, układu krwionośnego oraz układu nerwowego.

Gojnik:

Gojnik bogaty jest w taniny, flawonoidy, olejki eteryczne, żelazo oraz cenne składniki mineralne tj. cynk, sód, magnez, miedź, kobalt. Gojnik podnosi wydajność pracy mózgu, przyczynia się do łagodzenia stanów zapalnych. Substancje aktywne zawarte w gojniku mają  wpływ na usuwanie złogów białkowych w mózgu, które przyczyniają się do powstawania demencji starczej i choroby Alzheimera. Ponadto, ze źródeł zielarskich wynika, że ziele gojnika wykazuje działanie przeciwzapalne, antybakteryjne oraz wzmacniające. Spożywanie naparów z gojnika jest pomocne w chorobach układu oddechowego, w przewlekłym zapaleniu błony śluzowej żołądka, w problemach z prostatą, w reumatyzmie oraz w osteoporozie. Wspomaga układ krążenia, reguluje ciśnienie krwi i pracę układu odpornościowego, sprzyja odtruwaniu organizmu oraz pomaga zwalczyć gorączkę. Ponadto jest pomocny w walce ze zmęczeniem i niedokrwistością.

Ziele skrzypu:

Ziele skrzypu wspomaga przemianę materii, oddziałuje na stan naczyń krwionośnych, ma dobroczynny wpływ na skórę, włosy, paznokcie, kości oraz na wszystkie narządy wewnętrzne. Jak donoszą źródła zielarskie, działa wzmacniająco, oczyszczająco, odtruwająco, regenerująco, mineralizująco, jest pomocne w walce z grzybami. Ze względu na ogólnoustrojowe działanie skrzyp jest stosowany w uciążliwych, przewlekłych chorobach przewodu pokarmowego, płuc, układu moczowego, rozrodczego i krwionośnego oraz skóry i kości. Skrzyp wykazuje korzystny wpływ w problemach z krwią i z układem krążenia w niedokrwistości, w miażdżycy, w chorobach płuc i dróg oddechowych, w chorobach nerek i dróg moczowych. Fitoterapia zaleca skrzyp jako uzupełnienie terapii  w zaburzeniach metabolicznych, w okresie po operacji, dla osób starszych, u których występuje niedobór krzemu zwłaszcza w kościach co wpływa na fakt występowania u nich podatności na złamania kości. Związki krzemu zawarte w skrzypie, wpływają pozytywnie na aktywność hormonalną ludzi starszych, a więc mają działanie rewitalizujące i odmładzające.

Melisa:

Według literatury zielarskiej, melisa wykazuje działanie uspakajające, można ją stosować pomocniczo w leczeniu depresji oraz nerwic. Ponadto melisa pomaga wyregulować ciśnienie krwi, wspomaga pracę układu pokarmowego, wzmacnia proces trawienia, łagodzi chorobę wrzodową, działa rozkurczowo na mięśnie gładkie. Melisa jest pomocna w walce z bakteriami i wirusami.

Chmiel:

Szyszka chmielu, tradycyjnej fitoterapii, zalecana jest w chorobach układu nerwowego, w nadmiernej drażliwości, w stanach zmęczenia i wyczerpania nerwowego, jako środek uspokajający oraz ułatwiający zasypianie. Szyszka chmielu jest pomocna przy przewlekłym nieżycie przewodu pokarmowego, przy niedokwaśności, osłabieniu procesów trawienia, braku apetytu, nadmiernej fermentacji jelitowej. 

 

Skład: dzika róża skórka, głóg dwuszyjkowy owoc, morwa biała liść, aronia czarnoowocowa owoc, melisa lekarska liść, chmiel pospolity szyszki, gojnik ziele

 

Uwaga: 

Osoby zażywające leki lub chore, kobiety w ciąży powinny skonsultować się z lekarzem przed zastosowaniem produktu. Nie zażywać, w przypadku alergii na którykolwiek ze składników produktu. Tekst na podstawie ogólnodostępnej literatury zielarskiej. Podane informacje nie stanowią porady lekarskiej. 

Dowiedz się więcej...

Naturalne wspomaganie leczenia kaszlu, kataru i bólu gardła

2024-10-11

Naturalne wspomaganie leczenia kaszlu, kataru i bólu gardła

Jesień to czas, kiedy nasze organizmy muszą zmierzyć się z obniżeniem temperatury i zwiększoną wilgotnością powietrza, co często skutkuje przeziębieniami. Zamiast od razu sięgać po farmaceutyki, [...]

Czytaj więcej

Najskuteczniejsze zioła o właściwościach przeciwzapalnych

2024-08-20

Najskuteczniejsze zioła o właściwościach przeciwzapalnych

"Cichy" stan zapalny rozwija się powoli, aż dochodzi do rozwoju bardziej złożonych dolegliwości. Dowiedz się, jak zapobiegać i redukować przewlekły stan zapalny?

Czytaj więcej

Naturalne sposoby na odstraszanie i ukąszenia owadów

2024-08-07

Naturalne sposoby na odstraszanie i ukąszenia owadów

Lato to czas, kiedy chętnie spędzamy wieczory na świeżym powietrzu. Niestety, ukąszenia owadów mogą skutecznie zepsuć te chwile relaksu. Na szczęście istnieją naturalne metody, które pomogą pomóc.

Czytaj więcej

Aromaty z Alembika

2024-04-03

Aromaty z Alembika

Przy pomocy pięknego, połyskującego miedzią alembika można wydobyć aromaty z roślin. Podczas destylacji parą wodną z umieszczonych w nim ziół otrzymujemy bardzo cenne olejki eteryczne oraz hydrolaty.

Czytaj więcej

Kompleks ziołowy Carska w profilaktyce zdrowia

2024-01-18

Kompleks ziołowy Carska w profilaktyce zdrowia

Obecnie dużo się mówi o jakości soków żołądkowych, mało jednak wskazuje się na ich ilości, jakie organizm powinien produkować. W ciągu dnia człowiek powinien wytwarzać 10–12 litrów soków żołądkow [...]

Czytaj więcej

Agawa (Agave) w praktycznej fitoterapii

2023-03-28

Agawa (Agave) w praktycznej fitoterapii

Agawa to ponad 300 gatunków roślin w Ameryce Północnej i Południowej. Wykształcają one mięsiste liście magazynujące wodę. Zaliczane są do grupy ekologicznej sukulentów. Zakwitają po przeżyciu kil [...]

Czytaj więcej

Pokaż więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię