Naturalny sok pomidorowy tłoczony w całości z pomidorów malinowych
Soki są tłoczone na zimno i wolnoobrotowo na prasie hydraulicznej. Metoda ColdPress pozwala zachować cenne składniki owoców i warzyw dzięki czemu soki są w 100% naturalne.
Żadne soki nie zawierają koncentratu, ani przecieru pomidorowego oraz innych substancji zagęszczających. Nie dodajemy do soku cukru, ani wody.
Cena brutto 14,00 zł
- Soki są tłoczone na zimno i wolnoobrotowo na prasie hydraulicznej. Metoda ColdPress pozwala zachować cenne składniki owoców i warzyw dzięki czemu soki są w 100% naturalne.
Żadne soki nie zawierają koncentratu, ani przecieru pomidorowego oraz innych substancji zagęszczających. Nie dodajemy do soku cukru, ani wody. Nie są konserwowane, ale są pasteryzowane w temperaturze ok 80 st. C 1 raz. Zawartość kalorii (ok 17 kcal na 100 ml)
- NFC – nie z koncentratu
NFC – „not from concentrate” czyli soki nie zawierające koncentratów, zagęstników, ani przecierów, dzięki czemu możemy uzyskać najwyższej jakości soki pozyskiwane bezpośrednio z owoców i warzyw. Soki nie są rozcieńczane, nie zawierają wody.
- Bez dodatków i konserwantów
Soki nie są konserwowane, przechodzą proces lekkiej pasteryzacji w temperaturze 80-85 st. C. Nigdy nie zawierają cukru, ani wzmacniaczy smaku.
- 1L soku = 1,5 kg pomidorów!
Sok pomidorowy to świetna dawna pełna witamin ze zwiększoną zawartością likopenu. W przeciwieństwie do innych owoców i warzyw pomidory po lekkiej obróbce cieplej zawierają więcej likopenu niż surowe pomidory. Soki, sosy, przeciery, zupy mają większą zawartość cennego likopenu dzięki czemu możemy szybciej dostarczyć go organizmowi.
- SOK POMIDOROWY - WŁAŚCIWOŚCI
Właściwości soku pomidorowego znane są już od dawna. Wyróżnia go przede wszystkim wysoka zawartość likopenu (9037 µg/ 100 g), którego po obróbce cieplej jest jeszcze więcej niż w surowych pomidorach. Sok pomidorowy to sprawdzony sposób m. in. na odchudzanie i łagodzenie objawów kaca. Wzmacnia układ odpornościowy i obniża poziom cholesterolu, a także reguluje trawienie i wspomaga pracę oczu. Sok pomidorowy zawiera witaminy: B6, B2, K, C, A. Sok pomidorowy cieszy się coraz większą popularnością ze względu na bogactwo witamin oraz niską kaloryczność. Często stosowany jest w dietach owocowych lub sokowych. Soki pomidorowe to jedne z najzdrowszych dostępnych soków, są tez najmniej kaloryczne ze względu na dużą zawartość wody w owocach pomidorów.
- SOK POMIDOROWY - WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość kaloryczna – 17,0 kcal / 100 ml
Białko – 0,85 g
Węglowodany – 3,53 g
Tłuszcze – 0,29 g
- – kwasy tłuszczowe nasycone – 0,019 g
- – kwasy tłuszczowe jednonienasycone – 0,005 g
- – kwasy tłuszczowe wielonienasycone – 0,027 g
Cholesterol – 0,0 mg
Błonnik – 0,4 g
Inne z tej serii
Dowiedz się więcej...
2024-07-02
Naturalne substancje, których boi się rak
2023-05-09
Rokitnik – złoto Syberii – skarb w zasięgu ręki
2023-03-14
Owoc i liść jabłoni w fitoterapii jako źródło flawonoidów i polifenoli
2023-01-04
Zdrowie płynące z jabłek. Wartości odżywcze i fitoskładniki
2022-09-29
E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności
2022-07-08
E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – konserwanty i inne (cz. II)
Opinie (0)
Dodaj opinię
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Inni Klienci kupowali również