Naturalny sok pomidorowy tłoczony w całości z pomidorów malinowych

Objętość netto: 750ml

Soki są tłoczone na zimno i wolnoobrotowo na prasie hydraulicznej. Metoda ColdPress pozwala zachować cenne składniki owoców i warzyw dzięki czemu soki są w 100% naturalne.

Żadne soki nie zawierają koncentratu, ani przecieru pomidorowego oraz innych substancji zagęszczających. Nie dodajemy do soku cukru, ani wody. 

Cena brutto 14,00 zł

Wybierz wariant

14 dni
od 249 zł
  • Soki są tłoczone na zimno i wolnoobrotowo na prasie hydraulicznej. Metoda ColdPress pozwala zachować cenne składniki owoców i warzyw dzięki czemu soki są w 100% naturalne.

Żadne soki nie zawierają koncentratu, ani przecieru pomidorowego oraz innych substancji zagęszczających. Nie dodajemy do soku cukru, ani wody. Nie są konserwowane, ale są pasteryzowane w temperaturze ok 80 st. C 1 raz. Zawartość kalorii (ok 17 kcal na 100 ml)

  • NFC – nie z koncentratu

NFC – „not from concentrate” czyli soki nie zawierające koncentratów, zagęstników, ani przecierów, dzięki czemu możemy uzyskać najwyższej jakości soki pozyskiwane bezpośrednio z owoców i warzyw. Soki nie są rozcieńczane, nie zawierają wody.

  • Bez dodatków i konserwantów

Soki nie są konserwowane, przechodzą proces lekkiej pasteryzacji w temperaturze 80-85 st. C. Nigdy nie zawierają cukru, ani wzmacniaczy smaku.

  • 1L soku = 1,5 kg pomidorów!

Sok pomidorowy to świetna dawna pełna witamin ze zwiększoną zawartością likopenu. W przeciwieństwie do innych owoców i warzyw pomidory po lekkiej obróbce cieplej zawierają więcej likopenu niż surowe pomidory. Soki, sosy, przeciery, zupy mają większą zawartość cennego likopenu dzięki czemu możemy szybciej dostarczyć go organizmowi.

  • SOK POMIDOROWY - WŁAŚCIWOŚCI

Właściwości soku pomidorowego znane są już od dawna. Wyróżnia go przede wszystkim wysoka zawartość likopenu (9037 µg/ 100 g), którego po obróbce cieplej jest jeszcze więcej niż w surowych pomidorach. Sok pomidorowy to sprawdzony sposób m. in. na odchudzanie i łagodzenie objawów kaca. Wzmacnia układ odpornościowy i obniża poziom cholesterolu, a także reguluje trawienie i wspomaga pracę oczu. Sok pomidorowy zawiera witaminy: B6, B2, K, C, A. Sok pomidorowy cieszy się coraz większą popularnością ze względu na bogactwo witamin oraz niską kaloryczność. Często stosowany jest w dietach owocowych lub sokowych. Soki pomidorowe to jedne z najzdrowszych dostępnych soków, są tez najmniej kaloryczne ze względu na dużą zawartość wody w owocach pomidorów.

  • SOK POMIDOROWY - WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartość kaloryczna – 17,0 kcal / 100 ml

Białko – 0,85 g

Węglowodany – 3,53 g

Tłuszcze – 0,29 g

  • – kwasy tłuszczowe nasycone – 0,019 g
  • – kwasy tłuszczowe jednonienasycone – 0,005 g
  • – kwasy tłuszczowe wielonienasycone – 0,027 g

Cholesterol – 0,0 mg

Błonnik – 0,4 g

Dowiedz się więcej...

Naturalne substancje, których boi się rak

2024-07-02

Naturalne substancje, których boi się rak

Nowotwory są przyczyną co czwartego zgonu w Polsce. Zarówno na etapie profilaktyki, jak i leczenia nowotworu możemy jednak wprowadzić wiele zdrowych nawyków, które poprawią stan naszego zdrowia.

Czytaj więcej

Rokitnik – złoto Syberii – skarb w zasięgu ręki

2023-05-09

Rokitnik – złoto Syberii – skarb w zasięgu ręki

„Pieniądze leżą na ulicy, wystarczy tylko się po nie schylić” – podobnie jest z wieloma leczniczymi roślinami. Trzeba tylko nauczyć się je rozpoznawać, a się okaże, że zdrowie „rośnie” w zasięgu [...]

Czytaj więcej

Owoc i liść jabłoni w fitoterapii jako źródło flawonoidów i polifenoli

2023-03-14

Owoc i liść jabłoni w fitoterapii jako źródło flawonoidów i polifenoli

Cudze chwalicie, swego nie znacie. Przysłowie to niezwykle trafnie charakteryzuje poszukiwanie przez wiele osób cudownych, zamorskich preparatów na odchudzanie, regulację wypróżnień, oczysz [...]

Czytaj więcej

Zdrowie płynące z jabłek. Wartości odżywcze i fitoskładniki

2023-01-04

Zdrowie płynące z jabłek. Wartości odżywcze i fitoskładniki

Jabłka niezależnie od odmiany – a jest ich bardzo dużo – zawierają wiele składników mineralnych, witamin, a także błonnik pokarmowy oraz liczne polifenole, w tym flawonoidy, które decydują o właś [...]

Czytaj więcej

E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności

2022-09-29

E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności

Produkty, w których występują dodatki do żywności z literą E, budzą wiele kontrowersji. Wiele z nich jest szkodliwych dla zdrowia, mimo dopuszczenia ich do pożycia. Przyjmowane w nadmiarze mogą p [...]

Czytaj więcej

E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – konserwanty i inne (cz. II)

2022-07-08

E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – konserwanty i inne (cz. II)

Dodatki do żywności mogą być szkodliwe, nie tylko gdy spożywa się je w nadmiarze. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności zwrócił uwagę, że niektóre z nich są czynnikiem powodującym nowotwor [...]

Czytaj więcej

Pokaż więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu