Cieciorka
Weganie i wegetarianie uwielbiają ciecierzycę, tworzą z niej śmiałe i oryginalne receptury. Aquafaba to woda z zalewy po ciecierzycy, którą można ubić i stosować podobnie jak ubite białko jajka. Cieciorka stanowi ważne źródło tłuszczów, białka roślinnego, węglowodanów, błonnika, witamin z grupy B, a także: A,C, E i K, A oraz mikroelementów: cynku, fosforu, magnezu, manganu, miedzi, potasu, sodu, wapnia i żelaza.
Cena brutto 12,00 zł
Ciecierzyca jest wysokobiałkową rośliną strączkową bogatą w składniki odżywcze. Jest ważnym elementem kuchni arabskiej – to z niej wyrabia się falafel i hummus. Jednak ceni się ją nie tylko w krajach Bliskiego Wschodu, Azji i krajach śródziemnomorskich, ale także i w Polsce coraz częściej gości na naszych stołach.
Weganie i wegetarianie uwielbiają ciecierzycę, tworzą z niej śmiałe i oryginalne receptury. Aquafaba to woda z zalewy po ciecierzycy, którą można ubić i stosować podobnie jak ubite białko jajka. Cieciorka stanowi ważne źródło tłuszczów, białka roślinnego, węglowodanów, błonnika, witamin z grupy B, a także: A,C, E i K, A oraz mikroelementów: cynku, fosforu, magnezu, manganu, miedzi, potasu, sodu, wapnia i żelaza. Ciecierzycą powinni wzbogacać swoją dietę diabetycy, ponieważ obniża ona poziom glukozy we krwi oraz nadciśnieniowcy i osoby ze schorzeniami układu sercowo-naczyniowego. Cieciorka zawiera dużo błonnika, który wspomaga walkę z otyłością, reguluje metabolizm oraz wspiera pracę jelit. Podobnie jak inne rośliny strączkowe, ciecierzyca zmniejsza ryzyko zachorowania na raka jelita grubego.
Opakowanie 400 g
Inne z tej serii
Dowiedz się więcej...
2024-04-08
Nutritarianizm jako koncepcja zdrowego odżywiania
2023-02-22
Nadchodzi rewolucja spożywcza – robaki w naszej diecie
2021-08-09
FLEKSITARIANIZM – nowy trend dietetyczny
2021-08-06
Kobalt
2021-07-15
Cieciorka
2021-06-22
Co robić, żeby dłużej żyć?
Opinie (0)
Dodaj opinię
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Inni Klienci kupowali również