Ryż czerwony
Czerwony ryż jest bogaty w przeciwutleniacze, cenne aminokwasy, błonnik, węglowodany, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy z grupy B oraz w witaminy A i E, a także mikroelementy: cynk, magnez, potas żelazo.
Cena brutto 17,00 zł
Czerwony ryż to żaden wynik eksperymentów genetycznych. Jest to jak najbardziej naturalny ryż, tyle że z pozostawioną łuską koloru czerwonego. Czerwony ryż jest twardszy i bardziej sypki niż jego biały odpowiednik, dlatego trzeba go nieco dłużej gotować. Środek nasionka jest miękki, a łupinka – twarda. Delikatny, słodkawy smak z nieco orzechową nutą wyróżnia na pewno to pożywienie. Pozostawia uczucie sytości na dłużej niż ryż biały.
Czerwony ryż jest bogaty w przeciwutleniacze, cenne aminokwasy, błonnik, węglowodany, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy z grupy B oraz w witaminy A i E, a także mikroelementy: cynk, magnez, potas żelazo. Czerwony ryż wspiera pracę układu sercowo-naczyniowego, opóźnia procesy starzenia, ma działanie przeciwnowotworowe, zwiększa odporność organizmu, reguluje poziom cholesterolu, obniża ciśnienie tętnicze krwi.
Opakowanie 500 g
Inne z tej serii
Dowiedz się więcej...
2024-04-02
Te nawyki zwiększają ryzyko nowotworów. Unikaj ich!
2023-02-03
Sylimaryna, sylimarol i ostropest
2022-07-08
E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – konserwanty i inne (cz. II)
2022-07-08
E-dodatki do żywności (cz. I)
2022-05-19
Zespół rozrostu bakteryjnego jelita cienkiego (SIBO)
2021-12-21
Celiakia – choroba z zaburzeń trawienia i wchłaniania. Zalecenia dietetyczne
Opinie (0)
Dodaj opinię
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Powiązane artykuły na blogu
Inni Klienci kupowali również
- Data ważności: 11.2024
Witamina C - Flawonoidy cytrusowe - suplement diety - 60...