Płatki żytnie 500g

Płatki żytnie powstają na skutek zgniatania ziaren żyta. Dzięki wysokiej zawartości błonnika produkt ten polecany jest osobom dbającym o smukłą sylwetkę, ponieważ już mała ich ilość jest bardzo sycąca. Płatki żytnie mogą stanowić podstawę pożywnych i zdrowych śniadań czy deserów, na ich bazie da się przygotować wyśmienite wypieki – ciasta, ciasteczka lub chleb, a także mieszanki musli lub domowe batony. 

Cena brutto 9,00 zł

Wybierz wariant

3-4 dni robocze
14 dni
od 249 zł

Produkt Tradycyjnego rolnictwa bez GMO, glifosatu i nawozów sztucznych.

Płatki żytnie powstają na skutek zgniatania ziaren żyta. Dzięki wysokiej zawartości błonnika produkt ten polecany jest osobom dbającym o smukłą sylwetkę, ponieważ już mała ich ilość jest bardzo sycąca. Płatki żytnie mogą stanowić podstawę pożywnych i zdrowych śniadań czy deserów, na ich bazie da się przygotować wyśmienite wypieki – ciasta, ciasteczka lub chleb, a także mieszanki musli lub domowe batony. 

Płatki żytnie, oprócz wysokiej zawartości błonnika, są bogate w witaminy z grupy B, witaminę E, a także: magnez, potas, wapń i żelazo, bor, cynk, fluor, fosfor, jod, kobalt, mangan, miedź. Warto takie płatki stosować jako urozmaicenie zdrowych śniadań, łącząc je z owocami sezonowymi. 

Regulują przemianę materii, poprawiają trawienie, są pożywką dla dobrych bakterii jelitowych. Ich regularne spożywanie może zapobiegać chorobom układu sercowo-naczyniowego, rakowi jelita grubego, prostaty, piersi oraz kamicy żółciowej.

Dowiedz się więcej...

Toksoplazmoza a ciąża – co każda przyszła mama powinna wiedzieć

2023-03-20

Toksoplazmoza a ciąża – co każda przyszła mama powinna wiedzieć

Toksoplazmoza to zakaźna choroba pasożytnicza wywołana przez pierwotniaka o nazwie Toxoplasma gondii – szeroko rozpowszechnionego w środowisku naturalnym. Toksoplazmoza może stanowić poważne za [...]

Czytaj więcej

Owsianka

2023-01-04

Owsianka

Owsianka była kiedyś jednym z najpopularniejszych śniadań. Obecnie spożywana jest coraz rzadziej, a jedną z przyczyn może być rosnąca popularność śniadań białkowo-tłuszczowych i odchodzenie od cz [...]

Czytaj więcej

E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności

2022-09-29

E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności

Produkty, w których występują dodatki do żywności z literą E, budzą wiele kontrowersji. Wiele z nich jest szkodliwych dla zdrowia, mimo dopuszczenia ich do pożycia. Przyjmowane w nadmiarze mogą p [...]

Czytaj więcej

Zespół rozrostu bakteryjnego jelita cienkiego (SIBO)

2022-05-19

Zespół rozrostu bakteryjnego jelita cienkiego (SIBO)

Przerost flory bakteryjnej jelita cienkiego (small intestinal bacterial overgrowth syndrom – SIBO) to stan, w którym w jelicie cienkim występuje zbyt duża liczba bakterii bądź jelito cienkie zasi [...]

Czytaj więcej

Cała prawda o ziemniaku

2022-03-15

Cała prawda o ziemniaku

Ziemniaki są niedrogimi, sycącymi i lubianymi przez Polaków warzywami wysokoskrobiowymi, bez których trudno sobie wyobrazić nasze codzienne obiady. Po odpowiedniej obróbce termicznej jest to fant [...]

Czytaj więcej

Naturalne produkty obniżające poziom cholestrolu

2021-09-21

Naturalne produkty obniżające poziom cholestrolu

Na temat cholesterolu i jego wpływie na nasze zdrowie można dziś znaleźć wiele – jakże sprzecznych ze sobą – opinii. Nie jestem naukowcem, więc nie zamierzam wdawać się w dywagacje na ten temat. [...]

Czytaj więcej

Pokaż więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu