Płatki pszenne 500g
Płatki pszenne powstają z pszenicy na skutek sprasowania całych ziaren. Dzięki takiej obróbce zachowane zostają wszystkie cenne składniki: białko, błonnik, węglowodany, kwasy tłuszczowe, witaminy czy minerały. Płatki pszenne są dobrym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin: C, D, E oraz z grupy B, ponadto minerałów: cynku, fosforu, potasu, wapnia czy żelaza.
Cena brutto 11,50 zł
Produkt Tradycyjnego rolnictwa bez GMO, glifosatu i nawozów sztucznych.
Płatki pszenne powstają z pszenicy na skutek sprasowania całych ziaren. Dzięki takiej obróbce zachowane zostają wszystkie cenne składniki: białko, błonnik, węglowodany, kwasy tłuszczowe, witaminy czy minerały. Płatki pszenne są dobrym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin: C, D, E oraz z grupy B, ponadto minerałów: cynku, fosforu, potasu, wapnia czy żelaza. Płatki można serwować zarówno na surowo, jak i zagotowane. Dobrym pomysłem jest podanie ich w porze śniadaniowej jako konkretny, wysokowęglowodanowy zastrzyk energii. Znakomitą kompozycję stanowi połączenie płatków z produktami mlecznymi (mleko, jogurt, kefir) i owocami.
Po płatki pszenne powinny sięgać osoby, którym zależy na utrzymaniu wagi w normie, ponieważ już niewielka ich porcja powoduje uczucie sytości. Nie trzeba zjadać dużych ich ilości, by czuć się najedzonym. Spożywanie tych płatków to duże wsparcie dla układu nerwowego. Dzięki witaminom z grupy B poprawia się koncentracja, pamięć i zwiększa odporność na stres.
Inne z tej serii
Dowiedz się więcej...
2023-01-04
Owsianka
2022-09-29
E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności
2022-05-19
Zespół rozrostu bakteryjnego jelita cienkiego (SIBO)
2022-03-15
Cała prawda o ziemniaku
2021-09-21
Naturalne produkty obniżające poziom cholestrolu
2020-05-04
Płatki ratujące obiad, gdy nie ma ziemniaków
Opinie (0)
Dodaj opinię
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Inni Klienci kupowali również