Ocet winny czereśnia, brzoskwinia, winogrono, morela

Ocet winny czereśnia, brzoskwinia, winogrona, morela to produkt naturalnej fermentacji octowej przygotowany tradycyjnymi metodami. Bez octu spirytusowego, konserwantów i wzmacniaczy smaku. Skład: Sok z czereśni 50%, brzoskwini 30%, winogrona 10%, moreli 10%. W zależności od potrzeb stosujemy do 3 łyżek dziennie octu rozcieńczonego w szklance letniej wody. Nie przekraczać zalecanej dawki dziennej. Wyprodukowano w Polsce.

Cena brutto 42,00 zł

Wybierz wariant

3-4 dni robocze
14 dni
od 249 zł

Ocet winny czereśnia, brzoskwinia, winogrona, morela

Jak wszystkie nasze octy, również i on dojrzewał w dębowych beczkach. Wytworzony zostały starą metodą orleańską bez dodatku wody, z czystych soków: czereśniowego, brzoskwiniowego, winogronowego, morelowego. Naszych octów nie udało się dotąd skopiować żadnej komercyjnej firmie. Proces ich tworzenia to nasz sekret gwarantujący niespotykane u innych octów winnych działanie prozdrowotne.

Octy Białego Saibaby to produkt naturalnej fermentacji octowej przygotowany tradycyjnymi metodami. Bez octu spirytusowego, konserwantów i wzmacniaczy smaku.

Dzięki świeżym, własnoręcznie wyciskanym sokom ocet, oprócz typowego działania prozdrowotnego charakterystycznego dla najwyższej jakości octów winnych, wykazuje również silne działanie przeciwzapalne i antyoksydacyjne. Pomaga usuwać z organizmu wolne rodniki, przez co łagodzi stany zapalne niszczące nasz organizm. Dodatkowo wzmacnia procesy trawienne oraz dostarcza naturalnych mikro- i makroelementów w najczystszej i najbardziej przyswajalnej postaci dzięki temu, że w occie zawarte są również polifenole i żywe enzymy, które w synergii z mikro- i makroelementami ułatwiają ich przyswajanie.

Stosowanie:

W zależności od potrzeb do 3 łyżek dziennie octu rozcieńczonego w szklance letniej wody. Nie przekraczać zalecanej dawki dziennej. Zaleca się ostrożność u osób z chorą śluzówką żołądka oraz stanami zapalnymi górnego przewodu pokarmowego.

Przechowywanie:

Przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Informacje zaczerpnięte z Internetu i ogólnodostępnej literatury.

Dowiedz się więcej...

Dwie łyżki octu jabłkowego dziennie skutecznie obniżą glukozę

2023-03-17

Dwie łyżki octu jabłkowego dziennie skutecznie obniżą glukozę

Osoby dotknięte cukrzycą typu 2 starają się wprowadzić rozmaite strategie ułatwiające normalizację poziomu glukozy we krwi. Niekiedy wystarczy zastosować bardzo proste rozwiązania, które zaskakuj [...]

Czytaj więcej

Owoc i liść jabłoni w fitoterapii jako źródło flawonoidów i polifenoli

2023-03-14

Owoc i liść jabłoni w fitoterapii jako źródło flawonoidów i polifenoli

Cudze chwalicie, swego nie znacie. Przysłowie to niezwykle trafnie charakteryzuje poszukiwanie przez wiele osób cudownych, zamorskich preparatów na odchudzanie, regulację wypróżnień, oczysz [...]

Czytaj więcej

OPC – źródło silnych antyoksydantów dla twojego zdrowia

2023-03-03

OPC – źródło silnych antyoksydantów dla twojego zdrowia

OPC to skrót od słowa oligomeric proanthocyanidin complexes (oligomeryczne proantocyjanidyny) – są to bardziej złożone formy flawonoidów. Pestki winogron odmiany Vitis vinifera uważane są za najb [...]

Czytaj więcej

Ocet jabłkowy dla zdrowia i urody

2023-01-20

Ocet jabłkowy dla zdrowia i urody

Ocet jabłkowy w dzisiejszych czasach przeżywa renesans. Jest stosowany w przyrządzaniu wielu potraw i oczywiście jako produkt Natury, który może być używany przy wielu dolegliwościach. W histori [...]

Czytaj więcej

Zdrowie płynące z jabłek. Wartości odżywcze i fitoskładniki

2023-01-04

Zdrowie płynące z jabłek. Wartości odżywcze i fitoskładniki

Jabłka niezależnie od odmiany – a jest ich bardzo dużo – zawierają wiele składników mineralnych, witamin, a także błonnik pokarmowy oraz liczne polifenole, w tym flawonoidy, które decydują o właś [...]

Czytaj więcej

Grudniowe sałatki

2022-12-13

Grudniowe sałatki

Przed nami zimowe miesiące, a wraz z nimi wielka potrzeba dogrzania się na różne sposoby. W naszym menu będą dominowały raczej potrawy ciepłe, gotowane czy duszone, ale czasem może nas najść ocho [...]

Czytaj więcej

Pokaż więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu