Miedziany czyścik do języka antybakteryjny

Cena brutto 20,00 zł

Wybierz wariant

3-4 dni robocze
14 dni
od 249 zł

Dlaczego miedź? Miedź niszczy bakterie i wirusy, dlatego czyścik jest wyprodukowany właśnie z niej. Po każdym kontakcie z bakteriami z jamy ustnej nie ma potrzeby sterylizowania czyścika, ponieważ miedziane przedmioty sterylizują się same – wystarczy przepłukać je ciepłą wodą.

Czyścik miedziany – materiał wykonania:

miedź 99,6%,

cynk 0,4%. 

Skład jest potwierdzony hologramem i certyfikatem. Wszystkie naczynia i czyścik wykonane są z miedzi od tego samego dostawcy i mają dokładnie ten sam skład – są wyprodukowane w Indiach.

Czyściki miedziane – kiedy używać?

Czyściki są wskazane w profilaktyce wszelkich chorób i stanów zapalnych dotykających jamę ustną, gardło, migdałki czy zatoki.

Pomagają zwalczyć brzydki oddech, gdy są używane do czyszczenia języka. Usuwają z niego biały nalot, czyli najpopularniejszy objaw przerostu grzyba Candida albicans.

Skuteczna pomoc podczas anginy, zapalenia gardła oraz górnych i dolnych dróg oddechowych.

Niwelowanie objawów i zapobieganie stanom zapalnym dziąseł.

Zasady higieny:

Jeden czyścik powinien być stosowany przez jedną osobę. Ponieważ ten miedziany przedmiot nie zużywa się, kupuje się go na bardzo długi czas. Czyścik można czyścić ciepłą wodą lub sokiem z cytryny i solą.

Uwaga! Przedmioty o charakterze higienicznym nie podlegają zwrotowi.

Czyścik oraz pozostałe naczynia miedziane są rekomendowane przez Towarzystwo Lekarzy Medycyny Zintegrowanej, miesięcznik „Zdrowie bez Leków” oraz Białego Sai Babę.

Dowiedz się więcej...

Niezłośliwe zmiany skórne – tłuszczaki, włókniaki, rogowiaki, naczyniaki

2024-06-27

Niezłośliwe zmiany skórne – tłuszczaki, włókniaki, rogowiaki, naczyniaki

Czasami podejrzana zmiana skórna, która pojawiła się nagle w dowolnej części ciała, może zaniepokoić. „Czy to coś złośliwego?” – z pewnością wielu z nas przemknęła taka myśl. Sprawdźmy.

Czytaj więcej

Legionelloza – czym jest, jak zapobiegać

2024-03-19

Legionelloza – czym jest, jak zapobiegać

Jakie mikroorganizmy postanowiły rywalizować o miano „Zagrożenia Dziesięciolecia”? Czym jest legionella? O tym w niniejszym artykule.

Czytaj więcej

To co, idziemy w góry?

2022-12-15

To co, idziemy w góry?

„W alpinizmie zwyciężyć, to przede wszystkim znaczy przeżyć, a dopiero w dalszej kolejności może być istotne: jaką górę, którą drogą, w jakim czasie i w jakim stylu” – Alek Lwow, polski alpinista [...]

Czytaj więcej

Dieta według ajurwedy (cz. 2)

2022-11-28

Dieta według ajurwedy (cz. 2)

W pierwszej części artykułu wspomniałem, czym są Wedy, co mówią te święte księgi na temat odżywiania, spożywanie jakich produktów nie jest wskazane, co to jest prasada i jak współczesna nauka odn [...]

Czytaj więcej

Wrzodziejące zapalenie jelita grubego

2022-02-16

Wrzodziejące zapalenie jelita grubego

Wrzodziejące zapalenie jelita grubego jest przewlekłym schorzeniem przewodu pokarmowego, zaliczanym do nieswoistych chorób zapalnych jelit. Proces zapalny obejmuje błonę śluzową odbytnicy lub  o [...]

Czytaj więcej

Probiotyki, czyli mikroorganizmy, które dbają o nasze  zdrowie

2021-10-20

Probiotyki, czyli mikroorganizmy, które dbają o nasze zdrowie

Formalna definicja probiotyków to: „żywe mikroorganizmy, które podawane w odpowiednich ilościach dają korzyść zdrowotną gospodarzowi”. Wiele uwagi w ostatnich latach poświęcono badaniom mikrobi [...]

Czytaj więcej

Pokaż więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię