Dieta optymalna D,B4
Wydawnictwo WGP ma przyjemność oddać do rąk Czytelników nowe, uzupełnione, zaktualizowane i poszerzone wydanie książki, która stała się niekwestionowanym przebojem polskiego rynku księgarskiego ostatnich lat, zajmując pierwsze miejsce we wszystkich niemal rankingach wydawniczych.
Cena brutto 59,00 zł
Wydawnictwo WGP ma przyjemność oddać do rąk Czytelników nowe, uzupełnione, zaktualizowane i poszerzone wydanie książki, która stała się niekwestionowanym przebojem polskiego rynku księgarskiego ostatnich lat, zajmując pierwsze miejsce we wszystkich niemal rankingach wydawniczych.
Od czasu ukazania się pierwszego wydania "Diety optymalnej" wiele się zmieniło. Pojawiły się nowe fakty, a wiedza na temat optymalnego żywienia znacznie się wzbogaciła. Nadszedł więc czas na nowe wydanie tej pozycji, wzbogacone m. in. o:
ciąg dalszy wywiadu-rzeki z dr. Janem Kwaśniewskim ("Pięć lat później, czyli przerwana rozmowa"),
nową "Księgę cudów" (listy od pacjentów, opisujące ustępowanie różnych chorób po zastosowaniu żywienia optymalnego),
całkowicie nowy, nigdzie dotąd nie publikowany wywód na temat przyczyn powstawania chorób i degeneracji jednostek i społeczeństw.
Czytelników, którzy już zetknęli się z pierwszym wydaniem "Diety optymalnej" autorzy i wydawca pragną zachęcić do ponownej lektury, gdyż w obecnej pozycji znajdą wiele nowych informacji, a także rozwinięcie wielu zasygnalizowanych wcześniej myśli dr. Kwaśniewskiego.
Zarówno im, jak i tym, którzy sięgną po książkę po raz pierwszy, życzymy, aby znaleźli w niej, to, co było zamysłem autorów - logiczny, zwięzły, napisany przystępnym językiem wykład na temat dla wszystkich zasadniczy: "jak żyć?" Bo żywienie optymalne to nie tylko dieta - to sposób na życie.
Jan Kwaśniewski
Jan Kwaśniewski
Jan Kwaśniewski jest lekarzem medycyny. Mieszka i pracuje w Ciechocinku, miejscowości uzdrowiskowej w centralnej Polsce. Praktykę lekarską rozpoczął w latach 60. jako lekarz sanatoryjny. Na podstawie wieloletnich obserwacji, a także badań naukowych zauważył, że przeróżne choroby, na które cierpią zgłaszający się do niego pacjenci nie są spowodowane różnorodnymi czynnikami chorobotwórczymi, jak nieraz twierdzą inni lekarze, lecz mają jedną przyczynę - złe odżywianie. Zaobserwował też, że każdy sposób żywienia powoduje inne choroby.
Konsekwencją tego odkrycia było poszukiwanie takiego sposobu jedzenia, który nie powodowałby w organizmie ludzkim niekorzystnych zmian, a sprawiał, by funkcjonował on prawidłowo i był zdrowy. W efekcie dr Kwaśniewski opracował sposób żywienia, który nazwał "żywieniem optymalnym" tzn. najlepszym dla człowieka. Generalną jego zasadą jest zachowanie właściwych proporcji między trzema podstawowymi składnikami występującymi w produktach żywnościowych - białkiem, tłuszczem i węglowodanami - jak 1 : 2,5-3,5 : 0,5. Oznacza to, że na 1 gram spożytego białka powinno przypadać w diecie 2,5 do 3,5 grama tłuszczu i 0,5 grama węglowodanów. Mówiąc krótko - jest to dieta wysokotłuszczowa.
Jak widać, założenia, na których opiera się żywienie optymalne, są diametralnie różne od głoszonej oficjalnie dietetyki. Nic dziwnego więc, że środowiska lekarskie, naukowe, prasa, traktują je w najlepszym razie z rezerwą. W praktyce jednak dieta ta okazała się niewiarygodnie skutecznym sposobem leczenia wielu chorób, a grono osób ją stosujących jest już bardzo duże (ok. 2 miliony ludzi zarówno w Polsce jak i za granicą) i ciągle się powiększa. O jej popularności niech świadczy fakt, że książki jej poświęcone rozeszły się w łącznym nakładzie kilkuset tysięcy egzemplarzy.
Inne z tej serii
Dowiedz się więcej...
2024-12-18
Kwasy tłuszczowe – co o nich powinniśmy wiedzieć
2024-12-11
Tarczyca, mitochondria i nadnercza – triada dla twojego zdrowia
2024-10-29
Dieta w chorobie wrzodowej
2024-10-17
Stan zapalny – niefarmakologiczne zapobieganie i leczenie
2024-10-16
Bioradix na niedobór żelaza
2024-10-15
Witaminy a nasze zdrowie
Opinie (0)
Dodaj opinię
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Inni Klienci kupowali również