Czerwona cebula z porzeczką – słodko-kwaśna konfitura

Masa netto: 195g

Cena brutto 28,00 zł

Wybierz wariant

3-4 dni robocze
14 dni
od 249 zł
Ostatnie 2 produkty w magazynie

Ręcznie przygotowana – bez dodatku sztucznych środków konserwujących – konfitura łączy w sobie prozdrowotne i smakowe walory czerwonej cebuli z zaletami czarnej porzeczki. Taka kompozycja to między innymi bogactwo witaminy C i silnych przeciwutleniaczy o właściwościach przeciwzapalnych (a więc zapobiegających chorobom serca czy rakowi). Cebula obniża również wysoki poziom cukru we krwi i przeciwdziała namnażaniu się bakterii Helicobacter pylori – przyczyniającej się do powstawania wrzodów żołądka. Wiadomo też, że pozytywnie wpływa na odporność. 

Konfitura czerwona cebula z porzeczką znakomicie nadaje się jako dodatek do serów, mięs i pasztetów. Swoim ciekawym smakiem urozmaici walory nawet najprostszych potraw, dodając im wyrazistości.

przetwór warzywny

195 g 

RawForest 

Produkt pasteryzowany, bez dodatków środków konserwujących

Składniki: cebula czerwona 92%, sok z czarnej porzeczki 5,5%, sok z cytryny, sól, przyprawy 

Wartość odżywcza w 100 g: 

wartość energetyczna  190 kJ/45 kcal

tłuszcz 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe 0,1 g

węglowodany 8,6 g w tym cukry 2,8 g

białko 1,5 g

sól 0,26%  

Najlepiej spożyć przed 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejsca

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni 

Wyprodukowano w Polsce dla MGM Biznes Sp. z o.o. ul. Wróblewskiego 19a  93-578 Łódź

Dowiedz się więcej...

Składniki, które wspomagają oczyszczanie ciała

2024-11-26

Składniki, które wspomagają oczyszczanie ciała

Oczyszczanie organizmu ma miejsce na bieżąco, cały czas. Poprzez wiele działań możemy wspomóc nasze ciało i nasze wewnętrzne „oczyszczalnie” w postaci komórek i narządów, takich jak wątroba czy nerki.

Czytaj więcej

Antybiotyczna żywność

2023-06-06

Antybiotyczna żywność

Natura od zarania dziejów pozwala nam czerpać garściami z jej bogatego menu, a człowiek – obserwując świat wokół niego – dostrzegł, co pomaga, a co szkodzi. Czy wiecie że… Już 7–9 tys. lat temu [...]

Czytaj więcej

Z czym warto łączyć oliwę, aby wzmocnić zdrowie?

2023-04-03

Z czym warto łączyć oliwę, aby wzmocnić zdrowie?

Oliwa, czyli olej z oliwek, to jeden z najbardziej popularnych produktów prozdrowotnych. Podstawa diety śródziemnomorskiej, która przez wiele towarzystw naukowych czy autorytetów z dziedziny medy [...]

Czytaj więcej

Przyprawy zimowe

2023-01-20

Przyprawy zimowe

Karnawał jest to czas, w którym nasze stoły są bardziej suto zastawione, aniżeli zazwyczaj – stąd zagrożenie przejedzenia. Przygotowując pyszne posiłki można jednak połączyć przyjemne z pożyteczn [...]

Czytaj więcej

Czas na kiszonki!

2022-11-07

Czas na kiszonki!

Kiszona kapusta czy ogórki to stały punkt naszej diety – zwłaszcza w chłodnej porze roku. Domowe kiszonki zawierają mnóstwo cennych składników odżywczych. Z tego też powodu chciałbym namówić Czyt [...]

Czytaj więcej

E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności

2022-09-29

E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności

Produkty, w których występują dodatki do żywności z literą E, budzą wiele kontrowersji. Wiele z nich jest szkodliwych dla zdrowia, mimo dopuszczenia ich do pożycia. Przyjmowane w nadmiarze mogą p [...]

Czytaj więcej

Pokaż więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu