Kawa Indie Monsooned Malabar AA 150g

Kawa Indie Monsooned Malabar AA 150 g

Indyjska kawa Monsooned Malabar AA jest produktem nietuzinkowym. Sposób, w jaki dojrzewają ziarna, a następnie sposób ich obrabiania sprawiają, że prawdopodobnie nie ma takiej drugiej kawy na świecie – ona jest absolutnym unikatem. Już sama obróbka kawy nosi niecodzienną nazwę: „monsunowanie”, które polega na wystawieniu kawy na działanie monsunu w krótkim odstępie czasowym – od maja do czerwca. 

Cena brutto 49,00 zł

Wybierz wariant

3-4 dni robocze
14 dni
od 249 zł
Ostatnie 9 produktów w magazynie

Kawa Indie Monsooned Malabar AA 150 g

Indyjska kawa Monsooned Malabar AA jest produktem nietuzinkowym. Sposób, w jaki dojrzewają ziarna, a następnie sposób ich obrabiania sprawiają, że prawdopodobnie nie ma takiej drugiej kawy na świecie – ona jest absolutnym unikatem. Już sama obróbka kawy nosi niecodzienną nazwę: „monsunowanie”, które polega na wystawieniu kawy na działanie monsunu w krótkim odstępie czasowym – od maja do czerwca. Kiedy ziarna nasiąkną ciepłym deszczem, rozsypuje się je, wystawiając na działanie wiatru. Kawę suszy się w workach, a następnie poddaje się ją działaniu monsunowych wiatrów. Monsunowanie trwa do 10 tygodni.

Oznaczenie kawy „AA” to gwarancja, że jest to najlepsza kawa ziarnista na świecie. Wielkość, kształt, gęstość i kolor ziarna każdego z osobna tworzą niepowtarzalny bukiet aromatu i smaku. Kawa monsunowa smakuje przygodą i podróżami. Smak ziarna jest oryginalny, zbliżony do orzechowego, ale wyczuć można także nuty owocowe z domieszką czekolady. Kawa nie jest ani kwaśna, ani goryczkowa, za to wyczuwa się w niej słodycz. Kawa ma zdecydowany, bogaty smak i jest wysokokofeinowa.

Dowiedz się więcej...

Domowe sposoby na wzmocnienie organizmu przed zimą

2023-10-18

Domowe sposoby na wzmocnienie organizmu przed zimą

Okres jesienno-zimowy to czas, kiedy nietrudno o przeziębienie, katar i infekcje wirusowe. Nie powinniśmy się jednak zamykać w czterech ścianach, tylko znaleźć sposoby na to, żeby się wzmocnić.

Czytaj więcej

Kawa z reishi – dwa w jednym

2022-09-29

Kawa z reishi – dwa w jednym

Któż nie lubi małej czarnej kawki – nie ma chyba takiej osoby. Dla kawoszów mamy wspaniałą wiadomość. Doskonałą alternatywą jest kawa grzybowa z dodatkiem ekstraktu z grzybów reishi. Napój ten zn [...]

Czytaj więcej

 Soplówka jeżowata – ulubiony grzyb Azjatów

2022-06-09

Soplówka jeżowata – ulubiony grzyb Azjatów

Soplówka jeżowata (Hericium erinaceus), zwana też - z uwagi na wygląd - „lwią grzywą“ to jadalny grzyb o niesamowitych właściwościach leczniczych. W Polsce grzyb ten występuje bardzo rzadko i obj [...]

Czytaj więcej

Kakao – niezwykle smaczne lekarstwo

2021-11-10

Kakao – niezwykle smaczne lekarstwo

Kakao, a wraz z nim pyszna czekolada, niezmiennie uwodzi świat już tyle tysięcy lat. Klasyczny, słodki smak i aksamitna konsystencja wręcz zniewalają nawet najbardziej wybredne podniebienia. Łaci [...]

Czytaj więcej

Cordycepin (kordycepina) dla zdrowia i dobrego samopoczucia

2021-10-29

Cordycepin (kordycepina) dla zdrowia i dobrego samopoczucia

Na temat grzybów z gatunku Cordyceps pisałem w poprzednim artykule. Duże zaintere-sowanie Czytelników tym tematem skłoniło mnie do napisania artykułu poświęconego kordycepinie – aktywnej substanc [...]

Czytaj więcej

Soplówka – grzyb, który cofa czas

2021-10-07

Soplówka – grzyb, który cofa czas

„Bez liści, bez pąków, bez kwiatów;A jednak tworzą owoce.Jako żywność, jako tonik, jako lekarstwo;Całe stworzenie jest cenne”.prof. Shuting Chang Żyjemy w czasach, w których otwarcie i publiczni [...]

Czytaj więcej

Pokaż więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu