Kawa Indie Monsooned Malabar AA 150g

Kawa Indie Monsooned Malabar AA 150 g

Indyjska kawa Monsooned Malabar AA jest produktem nietuzinkowym. Sposób, w jaki dojrzewają ziarna, a następnie sposób ich obrabiania sprawiają, że prawdopodobnie nie ma takiej drugiej kawy na świecie – ona jest absolutnym unikatem. Już sama obróbka kawy nosi niecodzienną nazwę: „monsunowanie”, które polega na wystawieniu kawy na działanie monsunu w krótkim odstępie czasowym – od maja do czerwca. 

Cena brutto 49,00 zł

Wybierz wariant

14 dni
od 249 zł

Kawa Indie Monsooned Malabar AA 150 g

Indyjska kawa Monsooned Malabar AA jest produktem nietuzinkowym. Sposób, w jaki dojrzewają ziarna, a następnie sposób ich obrabiania sprawiają, że prawdopodobnie nie ma takiej drugiej kawy na świecie – ona jest absolutnym unikatem. Już sama obróbka kawy nosi niecodzienną nazwę: „monsunowanie”, które polega na wystawieniu kawy na działanie monsunu w krótkim odstępie czasowym – od maja do czerwca. Kiedy ziarna nasiąkną ciepłym deszczem, rozsypuje się je, wystawiając na działanie wiatru. Kawę suszy się w workach, a następnie poddaje się ją działaniu monsunowych wiatrów. Monsunowanie trwa do 10 tygodni.

Oznaczenie kawy „AA” to gwarancja, że jest to najlepsza kawa ziarnista na świecie. Wielkość, kształt, gęstość i kolor ziarna każdego z osobna tworzą niepowtarzalny bukiet aromatu i smaku. Kawa monsunowa smakuje przygodą i podróżami. Smak ziarna jest oryginalny, zbliżony do orzechowego, ale wyczuć można także nuty owocowe z domieszką czekolady. Kawa nie jest ani kwaśna, ani goryczkowa, za to wyczuwa się w niej słodycz. Kawa ma zdecydowany, bogaty smak i jest wysokokofeinowa.

Dowiedz się więcej...

Kawa – szkodzi czy pomaga zdrowiu?

2025-03-18

Kawa – szkodzi czy pomaga zdrowiu?

Na temat kawy napisano i powiedziano już bardzo wiele, ale tak naprawdę nie rozstrzygnięto stanowczo, czy ma ona korzystny czy niekorzystny wpływ na nasze zdrowie. Sprawdź nasz punkt widzenia.

Czytaj więcej

Domowe sposoby na wzmocnienie organizmu przed zimą

2023-10-18

Domowe sposoby na wzmocnienie organizmu przed zimą

Okres jesienno-zimowy to czas, kiedy nietrudno o przeziębienie, katar i infekcje wirusowe. Nie powinniśmy się jednak zamykać w czterech ścianach, tylko znaleźć sposoby na to, żeby się wzmocnić.

Czytaj więcej

Kawa z reishi – dwa w jednym

2022-09-29

Kawa z reishi – dwa w jednym

Któż nie lubi małej czarnej kawki – nie ma chyba takiej osoby. Dla kawoszów mamy wspaniałą wiadomość. Doskonałą alternatywą jest kawa grzybowa z dodatkiem ekstraktu z grzybów reishi. Napój ten zn [...]

Czytaj więcej

 Soplówka jeżowata – ulubiony grzyb Azjatów

2022-06-09

Soplówka jeżowata – ulubiony grzyb Azjatów

Soplówka jeżowata (Hericium erinaceus), zwana też - z uwagi na wygląd - „lwią grzywą“ to jadalny grzyb o niesamowitych właściwościach leczniczych. W Polsce grzyb ten występuje bardzo rzadko i obj [...]

Czytaj więcej

Kakao – niezwykle smaczne lekarstwo

2021-11-10

Kakao – niezwykle smaczne lekarstwo

Kakao, a wraz z nim pyszna czekolada, niezmiennie uwodzi świat już tyle tysięcy lat. Klasyczny, słodki smak i aksamitna konsystencja wręcz zniewalają nawet najbardziej wybredne podniebienia. Łaci [...]

Czytaj więcej

Cordycepin (kordycepina) dla zdrowia i dobrego samopoczucia

2021-10-29

Cordycepin (kordycepina) dla zdrowia i dobrego samopoczucia

Na temat grzybów z gatunku Cordyceps pisałem w poprzednim artykule. Duże zaintere-sowanie Czytelników tym tematem skłoniło mnie do napisania artykułu poświęconego kordycepinie – aktywnej substanc [...]

Czytaj więcej

Pokaż więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu