Naturalny Zakwas z kiszonych buraków

Objętość netto: 500ml

Naturalny Zakwas z kiszonych buraków

Energetyczna i witaminowa bomba !

Produkt naturalny, niepasteryzowany, bez konserwantów i jakichkolwiek sztucznych dodatków.

Cena brutto 20,00 zł

Wybierz wariant

3-4 dni robocze
14 dni
od 249 zł

Zakwas Buraczany to niepasteryzowany, żywy napój probiotyczny o silnych  właściwościach prozdrowotnych wspierających florę bakteryjną jelit. Zawiera witaminy z grupy A, C, B, E, żelazo, potas, wapń, kobalt i biotynę.

Zakwas z buraków powstaje w trakcie naturalnej fermentacji buraków. Zawiera naturalne probiotyki oraz pełen zestaw witamin i mikroelementów głównie żelazo, wspomaga procesy krwiotwórcze.

Zakwas z buraków posiada niski indeks glikemiczny, dlatego jest idealnym rozwiązaniem dla osób ze skłonnością do otyłości.

Polecany jest:

  • dla kobiet w ciąży
  • dla dzieci
  • dla osób z niską zawartością żelaza
  • dla wsparcia odporności po antybiotykoterapii
  • dla sportowców
  • dla osób dbających o zdrowe żywienie
  • wspomagająco w oczyszczeniu jelit podczas stosowania diet oczyszczających.

Składniki:

Niepasteryzowany

Ekologiczny

Bezglutenowy

Naturalny osad

Składniki: burak, sok z buraka, czosnek, chrzan, ziele angielskie, liść laurowy, woda, sól kłodawska

Zalecane spożycie: na czczo.

Dowiedz się więcej...

Czas na kiszonki!

2022-11-07

Czas na kiszonki!

Kiszona kapusta czy ogórki to stały punkt naszej diety – zwłaszcza w chłodnej porze roku. Domowe kiszonki zawierają mnóstwo cennych składników odżywczych. Z tego też powodu chciałbym namówić Czyt [...]

Czytaj więcej

Jedz kiszone buraki... na zdrowie!

2022-03-02

Jedz kiszone buraki... na zdrowie!

Burak zwyczajny (Beta vulgaris) jest powszechnie znanym i cenionym w Polsce warzywem znanym ze swojego charakterystycznego, ziemistego smaku oraz niepowtarzalnego, mocnego koloru. Buraki są [...]

Czytaj więcej

Ferrytyna – magazyn żelaza

2022-01-28

Ferrytyna – magazyn żelaza

Ilość żelaza w komórkach uzależniona jest od występowania ważnego kompleksu żelazowo-białkowego, jakim jest ferrytyna. Powszechnie panuje przekonanie, że za przyczynę anemii odpowiada niski pozio [...]

Czytaj więcej

Pokaż więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu